recept: Velős pirítós, Kifőzde
Velős pirítós
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2-3 marhacsont,
só, bors, fokhagyma



A csontokat alaposan megsikálom, leforrázom, a habját leszedem, és sóval, szemesborssal ízesítve, csendesen fortyogtatom fedő alatt 4-5 óra hosszat.
Ha kész, a csontot kiveszem, a levet leszűröm és elteszem, mert főzéshez, felöntőlének, - ha zöldségeket is teszek mellé - mártásnak kiváló, ízes, tartalmas lötyi.
A csontból - amíg még meleg - kipiszkálom a velőt, és fokhagymával alaposan bedörzsölt pirítósra kenem, ízlés szerint vastagon vagy vékonyabban. Megsózom, meghintem őrölt borssal, és máris fogyaszthatom, mert melegen sokkal finomabb.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.



Apám imádta.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.01.10. Utoljára frissítve: 2010.01.10.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:38:04 - 2.29)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez