Hozzávalók: |
Elkészítés: |
2-3 marhacsont, só, bors, fokhagyma |
A csontokat alaposan megsikálom, leforrázom, a habját leszedem, és sóval, szemesborssal ízesítve, csendesen fortyogtatom fedő alatt 4-5 óra hosszat. Ha kész, a csontot kiveszem, a levet leszűröm és elteszem, mert főzéshez, felöntőlének, - ha zöldségeket is teszek mellé - mártásnak kiváló, ízes, tartalmas lötyi. A csontból - amíg még meleg - kipiszkálom a velőt, és fokhagymával alaposan bedörzsölt pirítósra kenem, ízlés szerint vastagon vagy vékonyabban. Megsózom, meghintem őrölt borssal, és máris fogyaszthatom, mert melegen sokkal finomabb. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes. |